dijous, 17 de gener del 2008

"Perquè quan sóc feble és quan sóc realment fort"


Aquesta cita de Sant Pau de la segona carta al Corintis és la que aquests dies m'ha estat acompanyant. Pau és injuritat i calumniat, però davant d'aquestes dificultats en surt clarament vencedor amb l'ajut del Ressuscitat. És en les febleses on Déu ens encoratja a sortir-ne vencedors, és la força de l'Esperit el que ens empeny a anar endavant.
Tenir un càrrec públic i desenvolupar un servei públic és una de les millors coses que han passat a la meva vida, però també sabem que un càrrec públic pot arribar a ser un objecte cobdícia i de lluites per accedir-hi. Qui utilitza qualsevol mitjà per arribar a un càrrec polític està desvirtuant la tasca de la política com a servei a les persones i el converteix en un autoservei a la seva persona. A partir d'aquí injurirar i calumniar és el més fàcil.
Davant de sentir-me calumniat i injuritat prenc la força del compromís i del servei i no deixaré que la política estigui en mans de persones que s'allunyen de l'ètica i del servei. Crec i hem de continuar defensant el servei a les persones i que no comptin a mi els qui el seu objectiu sigui anorrear el veí per aconseguir el seu fi.