dimecres, 2 de gener del 2008

Peregrinatge de Confiança a Ginebra (6) Bisbe de l'Alto


Monsenyor Jesús Juarez és un salessià murcià que fa anys que és el bisbe de l'Alto (Bolivia). Gràcies a les estades de cooperació que l'Anna Pitarch fa a l'Alto va conèixer Taizé, el germà Roger i va proposar-li fer una trobada de Taizé a Bolívia. I aixì s'ha celebrat la darrera trobada de Cochabamba. Ens vam trobar amb ell i va explicar aquesta trobada i les dificultats que actualment hi ha a Bolívia el conflicte social i divisió del país entre els indígenes i la resta de la població. És una persona senzilla, un gran comunicador i està compromès amb la seva realitat social de pobresa i de defensa dels indígenes. Va parlar de la necessitat de reconciliació a Bolívia però també a l'Estat Espanyol. Està molt lluny d'aquests bisbes espanyols que organitzen manifestacions contra el govern per defensar un model de família i que des de la Cope instiguen a l'odi cap a Catalunya.
Després de parlar una estona amb ell i discutint el paper de l'Esglèsia actual, em va dir que "és la primera vez que un laico me desautoriza...", quina satisfacció de desautoritzar un bisbe, però em sembla que no estic pas lluny d'ell sino que m'agradaria desautoritzar tots aquests bisbes que amb bandera espanyola en mà volen defensar el que és indefensable.

1 comentari:

ERMITA EN XARXA ha dit...

Quina gràcia veure els bons posts que has anat penjant des de Ginebra. Realment va ser molt ecumènic! Jo també hi vaig participar i també vaig veure el Bisbe de l'Alto, em va semblar una mica pedant a la "trobada d'espanyols i d'Amèrica Llatina" amb fr. Hector. Però no el conec...

Per cert, t'he buscat a la Blocsfera cristiana, m'has passat per alt o és que no hi ets?

ERMITA EN XARXA