diumenge, 6 d’abril del 2008

Casament de l'Ester i en Ramon

Celebració al Prat Verd de Malla. L'Ester i en Ramon s'han casat. Quina alegria veure a l'Ester radiant. Amb tota la seva senzillesai discreció l'Ester i en Ramon han fet un casament al seu estil i em sembla que tots els que hi hem estat convidats ens hem trobat molt a gust,
He tingut la sort de conduir la cerimonia, privilegis der ser encara regidor, i he intentat que tothom es fes seva la celebració. També he destacat el paper de les respectives famílies en aquest compromís d'amor que han fet els nuvis i que han promés de posar aquest seu amor al servei dels altres.
Però el que ha fet diferent aquest casament per a mi ha estat que en aquesta celebració civil hem pregat a Déu que acompanyi el camí d'en Ramon i l'Ester. Sap greu que gent creient no es pugui casar per l'Església per que abans algú s'hagi separat. L'adaptació de l'Església als signes dels temps és lenta i difícil, però jo entenc que qualsevol error passat no pot condicionar ni tancar les portes de l'Església a gent que té i vol fer un compromís com a creient. No sé com, però cal adapatar-se als nous signes i que el valor absolut de l'Església sigui l'amor i no la doctrina.
Hem fet doncs una referència al fet creient i tots els que han volgut ha pogut fer la seva pregària i demanar la benedicció a Déu per aquesta nova parella. Diguem que ha estat un casament civil amb accent creient. Més o menys el que sóc jo, un polític amb accent creient, o poder millor un creient amb opció política.
La foto és l'espai del casament un lloc molt acollidor i molt cuidat.