dilluns, 17 de novembre del 2008

dia mundial diabetis

Dissabte passat amb en Jaume de l'Associació de diabètics vàrem estar fent controls de "sucre" al barri de l'Erm de Manlleu. En tres hores vam arribar a fer més de 200 controls a les persones que anaven al mercat i s'aturaven a la nostra paradeta informativa.
Dir que la majoria de persones que vàrem fer controls era gent gran i moltes persones immigrants. Vàrem detectar diverses persones amb diabetis sense que elles ho sabessin, vàrem enviar-ne bastantes al CAP i alguna fins i tot a l'hospital.
Primer: bona feina aquesta d'anar pels mercats fent controls i fent pedagogia de la diabetis, cada dia hi ha més persones amb aquesta malaltia. Un excel·lent per l'Associació.
Segon: hi ha un divorci entre el sistema sanitari i la població immigrant. Problemes de comunicació i de cultura sanitària. Alguna cosa s'ha de fer. Necessita millorar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Moreno, vaig pensar en vosaltres aquest dilluns tot veient l'Entre Línies i avui xafardejo el teu bloc i trobo aquest article.
Petons per tots.
Dia 28 hi ha aplec critico-constructiu al Corredor.

En Formiga

Patufet ha dit...

Moreno,
he llegit "El mono obeso", de José Maria Campillo i parla del tema des d'un punt de vista evolutiu... un llibre molt interessant. Ja et passaré la ressenya completa, val la pena llegir-lo.

Records a tots i "chapeau" pel blog...