dimarts, 1 de gener del 2008

Peregrinatge de Confiança a Ginebra (2) D.Bonhoeffer



Una de les cançons de la trobada ha estat Aber du weibt den Weg für mich, un text de Bonhoeffer que més o menys diu: Déu, torna els meus pensaments cap a tu. Prop teu trobo la llum, tu no m'oblides, prop teu trobo l'alliberament, trobo la paciència. No comprenc els teus camins, però tu coneixes el camí per a mi.

Dietrich Bonhoeffer, va seu un pastor protestant alemany que van treballar per l'ecumenisme i per una teologia secular: "Jesús no va portar una nova religió sinó una nova vida". Va liderar des del cristianisme l'oposició al nazisme i el tracte dels nazis als jueus. Detingut per la Gestapo va ser penjat al camp de concetració de Flossenbürg amb el seu germà i dos cunyats l'any 45 tres setmanes abans de ser alliberat el camp. Hi ha una pel·licula de la seva vida, Bonhoeffer, agent de gràcia (1999).

Un gran teòleg i una gran testimoni que en aquesta cançó de Taizé recull. Déu, malgrat totes les dificultats, trobo en tu la llum i la pau, tu saps el meu camí. Podeu ampliar la informació de D.Bonfoeffer a http://www.g-daf-es.net/bonhoeffer/index.htm