divendres, 26 de març del 2010

cap de setmana de Rams, entrem a la setmana de Pasqua

M'han passat les setmanes de quaresma ràpidament i sense adonar-me compte ja som a Rams, entrada a la setmana de Pasqua. Fa quinze dies estàvem colgats de neu en un rigorós hivern, i ara ja comencem a lluir el dies de primavera i pressentim la verdor de la natura. Aquest cap de setmana també hi ha canvi d'hora que deixa enrere definitivament l'hivern i la foscor.

No ha estat una quaresma gaire contemplativa, l'acció i el dia a dia no m'han permès assaborir la preparació de la Pasqua, espero que aquesta setmana hi pugui dedicar més temps i poder renovar el baptisme un cop més a la vetlla de pasqua.

He viscut una setmana de plens, el de l'ajuntament http://www.osona.com/noticia/19334/roda/dona/empenta/poum i el del consell comarcal http://www.esquerra.cat/locals/index.php?id_article=37633 .En tots dos he fet d'oposició borroka, m'està cansant veure que en aquesta situació de crisi els governs municipals es limitin a dir que davant la crisi no podem fer el que volem i qui dia passa any empeny. En aquests moments des del món local hem de ser més dinàmics, més enginyosos, més proactius, fer l'esforç per anar-nos sortint de l'actual situació i liderar davant la població que la política és al servei de les persones per avançar, no per instal·lar-nos en la grisor de la gestió.

Jesús de Natzaret no va dubtar a pujar a Jerusalem entrar-hi donant la cara sabent que era inevitable enfrontar-se amb les classes dominants i que s'hi jugava la vida.

Ens quedarem a la tranquil·la Galilea o pujarem a Jerusalem?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que la Pasqua ens doni forses per danunciar les injústicies i abusos que pateixen les persones del nostre voltant més immadiat. No las oblidem.